About

DAVID THOMAERE


Pianist, Composer, Musician

David Thomaere

Als muzikant werkte David reeds samen met verschillende bands en artiesten:

 

Billie

Lady Linn

Okon & The Movement

Netsky

Stan van Samang

Natalia

Typh Barrow

Antoine Pierre Urbex

Lorenzo Di Maio Group

LG Jazz Collective

Noman

 

About


David Thomaere (°1988) is een Schotenaar die al op heel jonge leeftijd aan het improviseren en componeren sloeg. Hij was zes toen hij voor het eerst met de piano in aanraking kwam.

 

Als negenjarige ging Thomaere klassieke piano studeren aan de academie van Schoten. Daarna, op zijn zeventiende, volgde hij de bachelor opleiding jazzpiano aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, bij jazzgrootmeesters als Diederik Wissels, Dirk Schreurs en Kris Defoort. Hij nam ook deel aan masterclasses en stages in het buitenland, bij onder meer Kenny Werner, John Tayler, Sheila Jordan, Palle Danielsson en Steffano Battaglia. In het kader van zijn masteropleiding trok hij een jaar lang naar Leipzig, waar hij in de leer ging bij jazzlegende Richie Beirach. Thomaere vervolledigde zijn studies in 2012 bij pianiste Nathalie Loriers van het Brussels Jazz Orchestra.

 

In maart 2013 mocht de pianist de prestigieuze Toots Thielemans Jazz Award in ontvangst nemen, en in de zomer van 2014 werd hij genomineerd voor de Sabam Jazz Award in de categorie ‘jong talent’.

 

Naast zijn eigen trio met bassist Felix Zurstrassen en 'coming man' Antoine Pierre, grossiert Thomaere ook in verschillende andere projecten en muziekstijlen, getuige zijn samenwerkingen met meer poppy bands als Okon & The Movement en de samenwerking met zangeressen als Billie Bentein en Typh Barrow.

 

In zijn muzikale loopbaan was David Thomaere reeds te zien aan de zijde van jazzartiesten als Lorenzo Di Maio, Antoine Pierre Urbex, Toine Thys, Teun Verbruggen, Patrick Dorcean, Jean-Paul Estiévenart, Steven Delannoye, Guillaume Vierset, Stijn Cools, Bert Cools,….

bookings@davidthomaere.be

Press & Promo: inge@stilletto.be, +32 473 12 32 37